Lappo.fi

Lapon pääsiäismuistio ja uusi kampanja MiniBrew-älymäskäyslaitteesta.

Pääsiäismuistio

Lapon myymälä ja varasto ovat kiinni perjantaina 10.4. ja maanantaina 13.4. Logistiikkakaan ei pääsiäisenä luonnollisesti kulje, joten jos vielä tykötarpeita kaipaa, kannattaa tilaus tehdä heti, eikä myöhemmin.

Johtuen koronan aiheuttamasta piikistä kotona panemisessa, tilausjonomme on venynyt viikonlopun aikana melko pitkäksi. Ahkerat varastosankarimme tekevät kaikkensa, että tilaukset saataisiin perille ajoissa, jotta ketään ei tarvitsisi sen takia ristille naulata. Kannattaa kuitenkin varautua tilausaikojen hienoiseen pitkittymiseen.

Minibrew:n pääsiäiskampanja

Viime kuussa Suomeen lanseerattu älymäskäyslaite MiniBrew on ollut suuren kiinnostuksen kohteena ja ensimmäinen tuontierä myytiinkin loppuun. Valmistaja on ilahduttanut meitä pääsiäisen ajaksi rajatulla kampanjalla, jossa seuraavan erän MiniBrew Craft -yksiköihin tulee kaupan päällisinä yksi MiniBrew Smart Keg. Eli nyt kotipanemisen aloittaminen ei voisi olla helpompaa, kun pöhisemään saa kaksi pönttöä yhden (laitteen) hinnalla.

Kuukauden mallasnostot

Kesä tulee väkisinkin, joten kesäoluita kannattaa suunnitella viimeistään nyt. Koska jokainen kesä on vehnäolutkesä, ainakin tämän uutiskirjeen kirjoittaman puolesta, nyt kannattaa mäskät vehnää. Mutta muistakaahan, että vehnääkin saa muuna kuin perusvaaleana, joten alla kolme nostoa vehnämallasvalikoimastamme.

Puolitumma vehnä Chateau Wheat Munich Light

Munich-tyyliin paahdettu Castle Maltingin Chateau Wheat Munich on voimakasaromisempi ja aavistuksen tummempi kuin tavallinen vaalea vehnämalals. Parantaa vaahtokukan pysyvyyttä ja runkoa ja tuo vehnäolueen väriä.

Diastaattinen vehnämallas Weyermann

Tummien maltaiden entsyymiaktiivisuus on lähes olematonta, joten kun kaipaat tummaan vehnäoluesi mäskiin hieman potkua, kokeile perusmaltaan sijaan Weyermannin diastaattista vehnämallasta. Tämä mallas lisää mäskin entsyymiaktiivisuutta ja parantaa tärkkelyksen muuntumista käymiskelpoisiksi sokereiksi.

Tammella savustettu vaalea vehnämallas Viking Malt

Tammisavustettu vehnämallas on yleinen raaka-aine erityisesti Puolan ja Tsekin suunnalla. Viking Maltin leppeästi savustettu vehnä onkin jännittävä lisä moneen juomaan.

Ps. Fermentum Mobilelta saat aidon grodziskie-hiivan, jonka avulla tammisavustetusta vehnästä syntyy perinteikäs grätzer-olut. Tämä tyylihän voitti Suomen Paras Olut -kisa vuonna 2019.

Your shopping cart is empty