Lappo.fi

Released on 19.11.2020

Nyt tehdään sahtia!

Sahti, tuo kansallinen käymisteitse valmistettu mallasjuomamme, on jalo neste, jolla on pitkät perinteet. Nykymuotoisesti sahtia valmistetaan paljolti sahtimaltaina tunnetusta raaka-aineesta, jonka pääasiallinen valmistaja on Lahdessa sijaitseva Viking Malt.

Sahtimallas ei kuitenkaan ole mikään oma mallaslajikkeensa, vaan sekoitus vaaleaa perusmallasta ja karamelli- sekä suklaamaltaita. Lopputulos on punaruskean vierteen tuottava ohramallassekoitus. Tämän lisäksi sahtiresepteissä käytetään ruista, sekä harvemmin vehnää.

Omaa sekoitustaan kokeileville hyvä pohja on jokin vaalea ohramallas. Paikallisen sahtimiehemme mukaan ”Crisp Best Ale on paras”. Näiden lisäksi makua ja väriä lisätään käyttämällä karamellimaltaita tai pieniä määriä suklaamaltaita, ja jonkin verran ruismallasta. Maltaiden suhteet löydät parhaiten kokeilemalla, mutta yleensä vaaleaa mallasta on n. 80% maltaista, 20% taas erikoismaltaita.

Ruismaltaiden sijaan voit käyttää mallastamatonta viljaa, kuten ruis- tai vehnähiutaleita. Tällöin suosittelemme lisäämään sahtireseptiin entsyymimaltaita, jotka auttavat mallastamattoman viljan tehokkaassa mäskäyksessä.

Lappo on onnistuneesti kokeillut omaakin sahtireseptiään. Suklaasahti on särmikäs versio perinteisestä reseptistä maustettuna saksalaisella suklaaruismaltaalla. Lopputulos on täyteläinen, makean suklainen sahti, joka valmistuu myös käyttäen modernia mäskäyslaitetta.

Your shopping cart is empty